2019. március 28-án 19:00 órától Budapest mellett Debrecen is helyet ad az Irodalom Éjszakája című kulturális eseménynek, amelynek célja, hogy formabontó stílusban hozza közelebb a világirodalmat.

A nyilvános felolvasások sorozatára egy este folyamán kerül sor, különböző attraktív vagy egyébként nem látogatható helyszíneken. Az irodalmi sétának 23 állomása van.
A felolvasásokon a részvétel ingyenes, előzetes regisztrációt nem igényel. A felolvasások este 7 órakor kezdődnek. Minden helyszínen egy színész egy szerző művének egy részletét olvassa fel. A felolvasások fél óránként ismétlődnek, az utolsó kör 22:30-kor kezdődik.

A projekt az EUNIC Hungary (a Budapesten működő európai kulturális intézetek és nagykövetségek kulturális részlegeinek ernyőszervezete) kezdeményezésére jött létre, Budapest Főváros Önkormányzata és Debrecen Város Önkormányzata támogatásával. A rendezvény fő partnere 2019-ben a Radnóti Miklós Színház, a Debreceni Csokonai Színház és a Debreceni Egyetem.
Az írók és a színészek névsorát, valamint a helyszíneket és további részleteket a program honlapján és a facebook-eseményen lehet megtalálni.

Honlap

Facebook-esemény