A 2019-20-as tanév második félévében, a Komparatisztikai Műhely hagyományait folytatva elindul a Kultúratudományi Műhely programsorozata könyvbemutatókkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, tudományos előadásokkal, ahová szeretettel várjuk a  kultúratudományok iránt érdeklődőket, hallgatóinkat, kollégáinkat, doktoranduszainkat.

 

A programok időpontja hagyományosan a szorgalmi időszakban szerda 14 óra, a Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet Könyvtára (Főépület 303.) –  előfordul azonban, hogy más időpontra hirdetjük meg a programot. Az egyes programokról külön meghívó és plakát készül.

 

Tervezett program februárra és márciusra

(az áprilisi és májusi programokkal később jelentkezünk)

 

2020. február 20. csütörtök 14:00 – Monostori Imre Szekfű Gyula-monográfiáját Erős Vilmos ismerteti. Moderátor: Miru György.

 

2020. február 25. kedd 18:00 – Borbély Szilárd-emlékest, közös program a Kalligram Kiadóval és a KULTer.hu portállal. Vendégek: Bodrogi Ferenc Máté, Mészáros Sándor, Valastyán Tamás. Moderátor: Bényei Péter.

 

2020. február 26. szerda 14:00 – A Studia Litteraria Gyerekvilágok című lapszáma és a Gyerekirodalom című egyetemi jegyzet bemutatója.

 

2020. március 4. szerda 14:00 – Női reprezentációk: A Filozófia Intézet gondolásában megjelent kötetet Ureczky Eszter mutatja be, a jelenlévő szerzőkkel Járdán-Bihari Ágnes beszélget.

 

2020.  március 11. szerda 14:00 –  az Új Alföld Könyvek friss kiadványainak bemutatója:
– Fodor Péter Újrajátszás. Adalékok a sport mozgóképi és irodalmi emlékezetéhez, a szerzővel a kötet szerkesztője, Szirák Péter beszélget
– Milyen állat? Az állatok irodalmi és nyelvelméleti reprezentációjáról című kötet bemutatója

 

2020.  március 18. szerda 14:00 – Múzeumpedagógia a Debreceni Irodalom Házában: Veisz Bettina és Aranyi Fruzsina előadása


2020.  március 25. szerda 14:00 – Fiatal Kutatók fóruma, közös rendezvény az Irodalomtudományi Doktori Iskolával és a DAB Nyelv- és Irodalomtudományi Szakbizottságával


Kérdéseikkel és javaslataikkal Bódi Katalint, a Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet oktatóját keressék.